Genel Bilgiler

Gıda Teknolojisi Programı, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ve kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında bilgilere sahip olan ve bu bilgi birikimi ile gıda üretim tesislerinde sorumluluk üstlenebilecek teknik elemanlar yetiştirmeye yönelik eğitim verir.
Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıda sanayiinde gıdaların üretiminden tüketimine kadar uzanan gıda zinciri içerisindeki tüm kuruluşların laboratuarlarında ve üretim departmanlarında görev yapabilecek, gerekli bilgi ve beceriye sahip nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir. 
Öğrenciler programdan mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamamlayıp mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan yaz stajlarını yapmak zorundadır. 
Mezun öğrenciler eğitim süresince kazanmış oldukları donanımla girişimcilikte avantajlı hale gelebildikleri gibi Özel ve kamu sektöründe Üretim, Denetim, Analiz ve Ar-Ge departmanlarında çalışabilirler.
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Gıda Teknolojisi alanında Diploması" derecesi alırlar.

Niçin Bu Programı Tercih Etmelisiniz?

Gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışmak istiyorsanız bu program size göredir.

 

Mezun Olunca Nerelerde Görev Alabilirsiniz?

Gıda Teknikeri unvanı ile; Tarım ve Orman Bakanlığında, İl Sağlık Müdürlüğünde, kontrol laboratuvarlarında, belediyelerde, özel sektörde gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında, hazır yemek sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya gıda işletmesi kurabilirsiniz.

 

Mezun Olma Koşulları ve Mezuniyet derecesi

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. Ayrıca, ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan yaz stajlarını yapmak zorundadır.

Mezuniyet Derecesi; Önlisans.

Öğrenim Yeriniz.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Siirt Merkez Yerleşkesi.

 

Kayıt ve Kabul Şartları

1.       Lise ve dengi okul diploması

2.       YKS sınav sonuç belgesi (ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme)

3.        Puan Türü   : TYT 

4.       Öğrenim Süresi  : 2 Yıl

5.       Öğrenim Dili  : Türkçe

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza göre;

ü  Beslenme ve Diyetetik

ü  Bitki Koruma

ü  Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

ü  Gıda Mühendisliği

ü  Gıda Teknolojisi

ü  Kimya

ü  Tarımsal Genetik Mühendisliği

ü  Tarımsal Biyoteknoloji gibi Lisans alanlarından birine yerleşerek öğrenim hayatınızı devam ettirebilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK
Güncelleme : 24.05.2022 09:20:44