Teknik Gezi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Gıda İşletmelerine Teknik Gezi Düzenledi

Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda işletme bölümü öğrencileri tarafından Siirt ili genelinde bulunan gıda işletmelerine teknik gezi düzenlendi.

Geziye işletmelerin teknik ve idari personeli eşliğinde bölüm öğrencileri ve hocaları katıldı. Gezi kapsamında teknoloji derslerinin yerinde işlenmesi ve proses akışlarının gözlemlenmesi sağlandı.

Gezi dahilinde süt ve ürünleri işletmesi olarak  Murat süt ve süt ürünleri fabrikası, meyve ve sebze ürünleri işlemesi olarak Avcı Kuruyemiş üretim tesisi, tahıl ve ürünleri işlemesi olarak Özbaylar şeker ve gofret fabrikası, özel gıdalar işleme teknolojisi olarak Elinç Pervari Arıcılık, bal üretim tesisi ve  Yıldızata Pişmaniye üretim tesisi gezildi.

Dr. Öğr. Üyesi SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK /
Gıda İşleme Bölümü