Bal İşleme Tesisi Teknik Gezi

Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu  Gıda İşleme Bölümü öğrencileri 13.12.2018 tarihinde Efe Bal İşleme Tesisi'ne teknik gezi düzenledi.

Gezi, işletme personeli eşliğinde gerçekleştirildi. Özel gıdalar teknolojisi ve Bal işleme derslerinin yerinde işlenmesi, öğrencilerin fabrika ortamına aşinalığının artırılmasının amaçlandığı gezide bal temini, hileleri, kalite kriterleri hakkında bilgi edinme fırsatı sağlandı. 

Gezide, arı yetiştiricileri tarafından Siirt coğrafyasına uyumlu arı ırkları, kovan çeşitleri, hobi arıcılık, yan geçim arı ve profesyonel arıcılık hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Ayrıca, öğrenciler gezide bal işleme aşamalarını, hammadde teminini ve makineleri teferruatlı inceleme fırsatı sağlandı.

Dr. Öğr. Üyesi SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK /
Gıda İşleme Bölümü
3.7.2020