Genel Bilgiler

Gıda teknolojisi Bölümü; 2009 yılında Siirt Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulmuştur. Program bugün merkez kampüste Teknik bilimler meslek yüksek okulu bünyesinde 30 kontenjan ile devam etmektedir. Bölüme ait Fiziksel-Kimyasal analiz ve Mikrobiyoloji uygulama laboratuvar ve yeterli sayıda derslik mevcuttur. 
Program süresi iki yıl olup programı başarı ile bitirenler tekniker ünvanını kazanır. program sonrası dikey geçiş sınavı ile öğrenciler Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya ve Tarımsal Biyoteknoloji geçiş yapabilirler.

Niçin Bu Programı Tercih Etmelisiniz?

Gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışmak istiyorsanız bu program size göredir.

 

Mezun Olunca Nerelerde Görev Alabilirsiniz?

Gıda Teknikeri unvanı ile; Tarım ve Orman Bakanlığında, İl Sağlık Müdürlüğünde, kontrol laboratuvarlarında, belediyelerde, özel sektörde gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında, hazır yemek sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya gıda işletmesi kurabilirsiniz.

 

Mezun Olma Koşulları ve Mezuniyet derecesi

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. Ayrıca, ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan yaz stajlarını yapmak zorundadır.

Mezuniyet Derecesi; Önlisans.

Öğrenim Yeriniz.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Siirt Merkez Yerleşkesi.

 

Kayıt ve Kabul Şartları

1.       Lise ve dengi okul diploması

2.       YKS sınav sonuç belgesi (ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme)

3.        Puan Türü   : TYT Giriş Şartları    : TYT’den 150 ve üstü puan almak.

4.       Öğrenim Süresi  : 2 Yıl

5.       Öğrenim Dili  : Türkçe

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza göre;

ü  Beslenme ve Diyetetik

ü  Bitki Koruma

ü  Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

ü  Gıda Mühendisliği

ü  Gıda Teknolojisi

ü  Kimya

ü  Tarımsal Genetik Mühendisliği

ü  Tarımsal Biyoteknoloji gibi Lisans alanlarından birine yerleşerek öğrenim hayatınızı devam ettirebilirsiniz.


Dr. Öğr. Üyesi SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK
Güncelleme : 3.07.2020 21:44:33