İçecek Fabrikası Teknik Gezi

Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu  Gıda İşleme Bölümü öğrencileri 13.12.2018 tarihinde fermente içecekler konusunda faaliyet gösteren KOSGEB destekli kurulan Eray Meyve Suyu fabrikasının Siirt’teki üretim merkezine teknik gezi düzeledi.

Gezi, işletme  kurucusu Zekeriya Çığır eşliğinde gerçekleştirildi. Fermente içecek teknolojisi dersinin yerinde işlenmesi, öğrencilerin fabrika ortamına aşinalığının artırılmasının amaçlandığı gezide işletme kurucusu Çığır, işletmenin kuruluşu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Meslek Yüksek Okulu öğrencileri işsizliğinin ancak girimcilik teşebbüsleri ile giderilebileceğini vurgulayan Çığır, emeklilik sonrası kendi örnek girişiminin başarısı hakkında öğrencilere tecrübe paylaşımında bulundu. 
Girişimciliğe Siirt’in geleneksel içecekleri ile adım atan Çığır,  KOSGEB desteklerinin iş teşebbüslerinde bulunmak isteyen öğrenciler için cesaret kaynağı olduğunu belirtti.

Ayrıca, öğrenciler gezide konveksiyonel şekilde üretilen Siirt’e özgü şalgam benzeri ürünün üretim aşamaları, hammadde temini ve makinaları hakkında teferruatlı bilgi edinme fırsatı buldu.
Dr. Öğr. Üyesi SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK /
Gıda İşleme Bölümü
3.7.2020